1403/04/27 09:40:44
ویروس دنگی، دومین عامل تب در گردشگران است. شیوع این ویروس یکی از دغدغه های مهم مسافران برای انتخاب تورهای گردشگری و سفر های کاری است.
با آگاهی از بیماری تب دنگی و نشانه های آن در سفر میتوانید تا حدودی خود را ایمن نگه دارید. در این مقاله از مجله گردشگری ساتراپ مهم ترین توصیه های مسافرتی تب دنگی، راه های پیشگیری، مناطق پرخطر و همه آنچه باید در مورد تب دنگی قبل از سفر بدانید ارائه شده است.
سفر و تب دنگی از دغدغه های امروز مسافران است. در حال حاضر شیوع ویروس تب دنگی اغلب در مناطق گرمسیری است. گزارشات زیادی از تب دنگی در کشور های حوزه خلیج فارس، به خصوص دبی و امارات وجود دارد. بنابر گزارشات، تب دنگی در دبی و امارات پرخطر اعلام شده است. هنگام سفر به این مناطق، حتما توصیه های بهداشتی را جدی بگیرید. در حال حاضر سفر به این کشورها برای خانم های باردار و کودکان اصلا توصیه نمی شود. این گروه باید توجه بیشتری به سفر و تب دنگی و شناخت نقاط پرخطر داشته باشند.
مالزی از دیگر کشورهای آسیایی آلوده به پشه آئدس و تب و دنگی است. این کشور با آب و هوای گرم و استوایی، بهترین مکان برای رشد و تکثیر پشه آئدس است. اگر قصد سفر به کشورهای آسیای شرقی مانند مالزی را دارید؛ حتما توصیه های بهداشتی را جدی بگیرید. کشور های جنوب صحرای آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی و استرالیا از مناطق پرخطر تب دنگی برای سفر هستند.
سفر و تب دنگی در ایران نیز تبدیل به یک دغدغه مهم شده است. در ایران براساس اعلام وزارت بهداشت، استان های شمالی؛ گیلان، مازندران و گلستان، همچنین استان های جنوبی خوزستان و سیستان و بلوچستان، بیشتر در معرض بیماری تب دنگی قرار دارند. در حال حاضر چابهار، آلوده ترین شهر ایران به تب دنگی است.
در صورت سفر به مناطق گرمسیری، حتما باید راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس دنگی را بدانید. با انجام این توصیه های بهداشتی می توانید تا حد زیادی جلوی ابتلا به بیماری تب دانگ را بگیرید و سفری بی خطر داشته باشید.
از مهم ترین راه های پیشگیری از بیماری تب دنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پس از ابتلا به بیماری تب دنگی، از ۳ تا ۱۴ روز طول می کشد تا علائم بیماری آشکار شود. در ۸۰ درصد موارد نیز فرد بدون هیچ گونه علائمی به این بیماری مبتلا می شود. قبل از سفر به مناطق گرمسیری و پرخطر حتما از شایع ترین علائم تب دنگی، مطلع شوید:
در صورت بروز هرگونه از علائم گفته شده در سفر، حتما به پزشک مراجعه کنید. از مصرف خودسر دارو جدا خودداری کنید. مصرف برخی داروها بدون تجویز و مشورت با پزشک، منجر به خونریزی مخاطی بدن می شود.
ظاهر نیش پشه دنگی، شباهت زیادی به نیش سایر پشه ها دارد. اما ممکن است کمی قرمزته و همراه با خارش باشد. تب دنگی می تواند باعث راش های پوستی نیز بشود
برای تشخیص بیماری تب دنگی، چندین نوع آزمایش وجود دارد. آزمایش اسید نوکلئیک و آنتی ژن، برای تشخیص عفونت در روزهای ابتدایی موثر است. آزمایش سرولوژی نیز برای تشخیص عفونت طولانی تب دنگی و حتی پس از بهبودی، کاربرد دارد. این آزمایش آنتی بادی دفاعی تولید شده در برابر ویروس را نشان می دهد.
بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی who، افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به دیابت، فشار خون و نارسایی های کلیه، بیشتر در معرض این بیماری هستند.
تب دنگی صرفا از طریق نیش پشه ی آلوده آئدس منتقل می شود. امکان انتقال این بیماری از انسان به انسان وجود ندارد. تنها در خانم های باردار امکان انتقال بیماری تب دنگی به جنين وجود دارد. بنابراین بهتر است خانم های باردار از سفر به مناطق آلوده به این بیماری به جد خودداری کنند.
در برخی موارد نیز ویروس دنگی از طریق فرآورده های خونی، اهدای عضو و انتقال خون به سایر افراد منتقل میشود.
بسیاری از افراد مبتلا به تب دنگی، نیاز به بستری شدن ندارند. اما بهتر است در صورت مشکوک بودن و یا ابتلا به بیماری تب دنگی، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر امکان دسترسی سریع به پزشک در سفر نداشتید، موارد زیر می توانند تا حدودی کمک کننده باشند:
در صورت بروز هرگونه علائم بهترین کار مراجعه به پزشک است. اما به طور کلی برای بیماری تب دنگی درمان قطعی ای وجود ندارد. اما با رعایت موارد زیر می توانید تا حدودی تب دنگی را در سفر کنترل کنید:
پشه آئدس در مناطق گرمسیری و فصل تابستان شیوع بیشتری دارد. اگر قصد سفر تابستانی به مناطق پر خطر دارید، حتما از علائم و راه های پیشگیری تب دنگی مطلع شوید. البته ویروس دنگی در برخی نقاط سردسیر مانند تورنتو و نیویورک دیده شده است. برخی پژوهشگران دلیل این پدیده را گرم شدن کره زمین می دانند.
در حال حاضر آگاهی از علائم و روش های پیشگیری تب دنگی برای مسافران ضروری است. اگر قصد سفر به مناطق گرمسیری و پرخطر را دارید، حتما این توصیه ها را جدی بگیرید.
راه های پیشگیری از تب دنگی:
شایع ترین علائم بیماری تب دنگی: